ézsé építész iroda


AKTUÁLIS

Az é z s é elnyerte az Aranyceruza Vándordíjat az Év Tetője pályázaton.

Olvass róla többet ITT!

 

árajánlatkérés

 
 
 

Mivel érdemes fűteni?

Használati útmutató a fűtési költség kalkulátorhoz

 

becsléseken alapuló számítás azt a gyakran felmerülő, jogos kérdést igyekszik megválaszolni,   hogy nagyságrendileg mennyi pénzt emészt fel otthonunk fűtése. Összehasonlítjuk, hogy a különböző energiahordozók és fűtő berendezések helyes vagy kevésbé helyes megválasztásakor hogyan alakul az éves fűtési számla. Egyszerű és gyors, tessék megnézni!

 

 

Felkészülni, vigyázz, rajt!

 

A kalkulátor alatt összegyűjtöttünk egypár tudnivalót, amit talán érdemes elolvasni, de most következzék a lényeg: a fűtött alapterület nagyságának, a hőszigetelés minőségének, a lakás hőmérsékletének megadása, igény szerint az éves  fűtési időnek a módosítása, majd pedig a "Mivel és hogyan fűtsünk?" variációk összehasonlítása. Az energiahordozók árait 2013. január 29-én frissítettük és fűztünk hozzá némi magyarázatot is. 

 

 

 

 

Nem titkolt célunk rávilágítani arra, hogy milyen nagy szerepe van a jó hőszigetelésnek, valamint az energiahordozók és fűtőberendezések helyes megválasztásának. (Napkollektorra, PV panelra és szélkerékre még nem készítettük el a számítást, mert az másféle megközelítést igényelne. Ebben az esetben ugyanis a bekerülési költségek figyelmen kívül hagyásával csak az üzemeltetési költségekre összpontosítottunk, már pedig a legtöbb megújuló energiaforrásunk esetében fordított a költségek megoszlása.)

 

 

A kalkulátor készítésénél arra törekedtünk, hogy mindenki számára érthető legyen és, hogy ne kelljen hozzá ismeretlen adatokat megadni. Ezért előre megadott választási lehetőségek vannak, ha azonban valaki saját, egyedi adatok birtokában még pontosabb számítást szeretne végezni, akkor a megfelelő mezők önkéntes kitöltésével erre is van lehetőség.

 

Családi ház, társasházi lakás

 

Külön választottuk a családi házakat a társasházi lakásoktól, utóbbiak fűtési hőszükséglete ugyanis jelentősen lecsökken a sok fűtött határoló felület - a szomszéd lakások - miatt.

 

 

A költség nem minden!

 

Szempont kell, hogy legyen ugyanis a környezetet minél kevésbé terhelő megoldás alkalmazása is, valamint az, hogy milyen mértékben tudunk függetlenedni a közüzemi szolgáltatóktól.  Egy másik fontos tényező a komfort. Könnyen elveszhetünk, ha csak az alacsony költséget tartjuk szem elől és nem figyelünk arra, hogy mennyivel nagyobb kényelmet biztosítanak az egész lakást átszövő felületi hőleadó rendszerek (fal, padló, mennyezet fűtés), mint a kizárólag az adott helyiséget fűtő készülékek.

 

Ki milyen hőmérsékleten

 

érzi magát kényelemben? Sarkalatos kérdés, ugyanis +/- 1 Celsius fok, 6 százalékkal változtatja meg a felhasznált energia mennyiségét. Érdemes azt is megnézni, hogy mennyi pénzt spórolhatunk saját lakásunk kifűtésekor, ha mondjuk 24 fok helyett megelégszünk a 20 fokkal is.

 

 


 

Kapcsolódó cikkek

 

 
Frissítettük a fűtési költség kalkulátorban az árakat PHPP számítást is vállalunk! Mivel fűtsünk lakásunkban vagy családi házunkban? Mivel fűtsünk egy passzívházban? Passzívház, alacsony energiaigényű ház, A kategóriás ház

 

 

 

vissza a többi kalkulátorhoz

 

 

 

 

Kérdezek:Kérdések és válaszok:

 • Gyongyi - 2016. ápr. 27 09:09:11
  Jonapot, egy 130nm családi házat szeretnénk vásárolni, pár éve épült. Kondenzációs gázkazán ven beleépítve. milyen paramétereket kell pontosan megkérdezzek, hogy megtudjam, megfelelő e a kazán mérete, illetve hogy mekkora lesz az éves költsége ( 22-22 C foknal) foleg hogy a ház tetejét érinti leginkább a a napsütés, oldalt csak keső dun éri a házat a nap.
 • ézsé - 2016. jan. 12 10:38:53
  Kedves Tibor! Miután mi elsősorban építészeti tervezéssel foglalkozunk, kimondottan konvektoros fűtés költséggel kapcsolatban nincs információnk. Esetleg a konvektort gyártó, forgalmazó cégeknél érdeklődjön. Üdvözlettel
 • Váry Tibor - 2015. dec. 10 09:08:40
  e-mail > varytibor@gmail.com
 • Váry Tibor - 2015. dec. 10 09:07:59
  T.Szolgáltató ! ..egy 7szobás szálláshely 6-hónapos fűtése 20-fokon tartásának várható költsége érdekelne ! 7db-f8-as konvektor, össz.terület; 120m2 Üdv. Tibor
 • ézsé - 2015. szep. 28 11:18:52
  Kedves Gabriella! A fűtés korszerűsítés önmagában nem mindig elegendő, érdemes a házon lévő hőhidakat, a szigetelés gyenge pontjait is felülvizsgálni. Javasoljuk, hogy vagy irodánkba jelentkezzen be egy tervezéssel kapcsolatos konzultációra (építészeti-gépészeti szaktanácsadás) vagy kérjen egy helyszíni bejárást műszaki ellenőrünktől, amennyiben BP-en, Pest megyében van az objektum. Ennek díjairól telefonon ill. e-mailben tájékozódhat. Üdvözlettel, Pataki Réka
 • Fehér Gabriella - 2015. szep. 28 10:16:58
  Fűtés korszerűsítést tervezek segítséget kérek


:: weblapkészítés ::

 Copyright © é z s é 2016 Felhasználási feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat

é z s é +36 1 275 41 23 1112 Budapest Budaörsi út 165. 3. emelet 3.