ézsé építész iroda


AKTUÁLIS

cikkeink az építészfórumon:

 

 Balaton-felvidéki hagyományőrzés 

 

Vidéki tornácos házak

modern megfelelője 

 

 

 

 

 

 

 

 

árajánlatkérés

ezse cikk kep

Gerendaház Ausztriában: álom és síelés!

Akiket elvarázsolt a látvány, megálmodták; mi megterveztük!

Szerző: Balogh Anett
2017-01-06


 Olykor a panoráma olyan magával ragadó, hogy az ember úgy érzi, bármeddig tudná nézni. Megrendelőink hozzánk fordultak segítségért, a kivitelezőkkel csapatmunkában megvalósítottuk az álmukat. Aki nem hiszi, járjon utána: szeretettel fogadja vendégeit az ausztriai HAUS EDELGRÜN, Tauplitzon! Hogy mit is jelent megrendelőink számára ez a ház, leginkább saját szavaikkal írható le:

 „Sok éve dédelgetett álmunk vált valóra 2016 őszén, amikor végre beköltözhettünk tauplitzi gerendaházunkba. Jövőbeni otthonunk helyszínéül olyan telket kerestünk, ahol a panoráma a szélrózsa minden irányába nézve lélegzetelállító, ahol a természet közelsége minden évszakban a lelkünk legmélyére hat. Biztosan tudtuk, hogy ez a hely Ausztria. És hol lehetne szebb helyet találni, ha nem Ausztria szívében, az Alpok gyönyörű vonulatai közt. Így esett a választásunk Tauplitzra.”

Tauplitz télenTauplitz nyáron
 
Felkérésükre a terveket a kivitelezővel részletesen egyeztetve készítettük el, megrendelőnk konkrét elképzelései alapján, mely egy saját lakrészt és két vendég apartmant foglalt magába kétszintes elrendezésben. A pincében pedig szauna és sítároló is kialakításra került.
 
 Földszinti alaprajz
 
Emeleti alaprajz


„A természet iránti szeretetünk legszebb megnyilvánulása ez a gerendaház, aminek minden eleme természetes anyagból készült. Lépésről lépésre követtük az építkezés menetét, így elérhettük, hogy álmunk végre valóra vált.”
 
Tauplitz délnyugati homlokzat

„A ház energiaigényét is szerettük volna természetes módon előállítani, aminek eredményeképp a fűtést hőszivattyú, az energia szükségletünket napelemek támogatják. A modern technológiának köszönhetően a ház A+ energiaosztályba sorolt, ami magas fokú komfortérzetet biztosít minden évszakban.”
 
A gerendaház minden esetben egy beton alapra készül. Esetünkben a pincét és a vasbeton alapozást egy helyi kivitelező, magát a gerendaházat pedig az Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft. készítette el.
 
A ház falszerkezete egy réteges szerkezet. A külső gerendák adják a fal tartószerkezeti szerepét, erre belülről szigetelés kerül, majd a legbelső réteg a lécvázra szerelt belső faburkolat. A fal így tudja a kívánt hőszigetelő képességet teljesíteni. A rétegek a metszeten is láthatóak. Az osztrák tervek érdekessége, hogy az eltérő anyagokat különböző színekkel jelölik.
 
Tauplitz metszet
 
„A ház energiaigényét is szerettük volna természetes módon előállítani, aminek eredményeképp a fűtést hőszivattyú, az energia szükségletünket napelemek támogatják. A modern technológiának köszönhetően a ház A+ energiaosztályba sorolt, ami magas fokú komfortérzetet biztosít minden évszakban.”

Délkeleti homlokzat Tauplitz terasz
 
A gépészetet és a villanyszerelést, a belső lépcsőt, illetve a burkolást további, a megrendelő által felkért szakemberek végezték el.
 
Az elkészült házat bárki megtekintheti egy jóleső síeléssel vagy ausztriai kirándulással összekötve, ugyanis a házigazdák várnak minden kedves sportolni, vagy pihenni vágyó vendéget immáron elkészült apartmanjaikban.
  
Apartman 01Apartman 02
  
Apartman 03 Apartman 04
 
Apartman 05Apartman 06
 
„Az apartmanokat minden igényt kielégítően, nagy szeretettel próbáltuk berendezni, és szívből reméljük, hogy sikerült átadnunk vele azt a szeretetet, és boldogságot, amit számunkra ez a hely jelent.
Látogassanak el hozzánk, élvezzék a kikapcsolódás, sport lehetőségek, szórakozás örömeit, és éljék át úgy, ahogyan mi is ennek a helynek csodálatos pozitív energiáját.
Várjuk Önt is szeretettel!”
Haus Edelgrün
 
 
 
 
 
 

Kommentek:

Hozzászólok:

:: weblapkészítés ::

 Copyright © é z s é 2016 Felhasználási feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat

é z s é +36 1 275 41 23 1112 Budapest Budaörsi út 165. 3. emelet 3.