ézsé építész iroda


 

AKTUÁLIS

 

Az építési folyamat szereplői 

és azok felelőssége

 

 

cikkeink az építészfórumon: 

 Balaton-felvidéki hagyományőrzés 

 

Vidéki tornácos házak

modern megfelelője 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Az energetikai tanúsítás lépései - a műszaki háttér

1. Épület hőszükségletének kiszámítása

Meglévő épületeknél a szerkezet megvizsgálása és pontos méreteinek felmérése, valamint a gépészeti rendszer beazonosítása után az adatokat a WinWatt energetikai szoftver segítségével elemezzük. Ugyanez történik új épületek esetén is azzal a különbséggel, hogy itt kizárólag tervekből dolgozunk és legtöbbször egyből optimalizálunk is. Megállapítjuk az épület hőmérlegét (a különböző forrásokból eredő hőszükségeletet és hőnyereségeket), információt kapunk arról, hogy mennyi a fűtési célú és a HMV-készítésre fordítandó energiaigény. Elemezzük azt is, hogy mekkora a nyári túlmelegedés mértéke, és hogy melyek a legkritikusabb pontok akár a túlzott felmelegedést, akár a hőhidakat tekintve.

épület hőszükségletének kiszámítása

2. Az épület energetikai osztályának megállapítása

Az összesített energetikai jellemző, vagyis az épület primerenergiában meghatározott energiaigénye alapján megállapítjuk, hogy az épület melyik energetikai osztály követelményének felel meg.

energetikai minőségtanúsítvány

3. Tanúsítvány kiállítása

Felelősségünk tudatában és a Magyar Mérnöki Kamaránál bejegyzett névjegyzéki számunkkal kiállítjuk a tanúsítványt. Ha az épület nem éri el a C kategóriás besorolást, akkor javaslatot teszünk az ésszerű felújítás egyes elemeire.

 tanúsítói nyilatkozat

az energetikai tanúsítás jogszabályi háttere


:: weblapkészítés ::

 Copyright © é z s é 2016 Felhasználási feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat

é z s é +36 1 275 41 23 1112 Budapest Budaörsi út 165. 3. emelet 3.