ézsé építész iroda


 

AKTUÁLIS

 

Az építési folyamat szereplői 

és azok felelőssége

 

 

cikkeink az építészfórumon: 

 Balaton-felvidéki hagyományőrzés 

 

Vidéki tornácos házak

modern megfelelője 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Energetikai számítások referencia

A legtöbb munkánk lakások és családi házak tanúsítására vonatkozik, ezek közül is bemutatunk párat, valamint egypárat kiemelünk nagyobb volumenű munkáink közül is.

Lakások energetikai tanúsítása

Többlakásos épület esetén lehet az egész épületet tanúsítani és lehet a lakásokat külön-külön is. Előbbi, vagyis a teljes épületre kiterjedő tanúsítvány leginkább akkor lehet hasznos, hogyha felújítást tervez a lakóközösség és az ehhez nélkülözhetetlen döntéseket szeretnék megalapozni a tanúsítvány elkészítésével.

Gyakoribb a lakások külön-külön tanúsítása, eladáshoz a tulajdonos legtöbbször ezt rendeli meg. Egyrészt, mert ezt a többi lakótól függetlenül, olcsóbban el tudja készíttetni, másrészt pedig ez pontosabb információt is biztosít a szóban forgó lakás energetikai minőségéről.

Lássunk pár példát lakások energetikai tanúsításáról!

58 m2 panel lakás energetikai tanúsítványa

pár éve épült társasházi lakás 51 m2

100 éves budai bérházban 82 m2 lakás

 
Családi házak energetikai tanúsítása
  több ütemben épült, tetőtérbeépítéses családi ház, 162 m2
  pár éve épült, Ytong falazatú családi ház, 104 m2
új építésű családi ház, energetikai tanúsítvány a használatbavételi engedélyhez (é z s é tervezte:)

  

Egy kétgenerációs családi ház energetikai korszerűsítése

 

       

Gábor tavaly vásárolt egy 400 m2-es, kétgenerációs házat családjának, amelynek rezsije az első évben 2 millió Ft volt, és még így is hűvös maradt. Ezért megkereste irodánkat, hogy segítsünk neki energetikai korszerűsítésre olyan megoldást találni, amely megvalósítása nem vetekszik a ház árával, és belátható időn belül megtérül.

Nagyon helyesen tette, hogy az első év után nekilátott megoldást keresni, mert minél később kezd neki, annál több pénzt költ el fűtésre abból a pénzből, amiből a korszerűsítést elvégezhetné. 

2011. május 

 

 


 

Irodaház energetikai optimalizációja a tervezési fázisban

 

irodaház    

Családi házak energetikai számításait követően egyik legkomolyabb megbízásunk egy leendő irodaház energetikai optimalizációja volt. A tervezés első fázisában kapcsolódtunk be a munkába, ami még most is zajlik. A számításokat folytatjuk annak megfelelően, ahogy az építésztervező, Dulácska Zsolt halad a végleges engedélyezési tervek elkészítésével és ahogy a megrendelők pontosítják az igényeiket.

 

A fő feladatunk az volt, hogy az éves energiafelhasználás és a beruházási költségek alakulásának figyelembevételével  megtippeljük a megtérülési időt és javaslatot tegyünk egy komplett gépészeti rendszerre. 

 

2010. augusztus

 

 

 


PHPP számítás         

:: weblapkészítés ::

 Copyright © é z s é 2016 Felhasználási feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat

é z s é +36 1 275 41 23 1112 Budapest Budaörsi út 165. 3. emelet 3.