ézsé építész iroda


AKTUÁLIS

 

Az építési folyamat szereplői 

és azok felelőssége

 

 

cikkeink az építészfórumon: 

 Balaton-felvidéki hagyományőrzés 

 

Vidéki tornácos házak

modern megfelelője 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Szerepléseink

2018 január - IV. Lakásszellőzés Szakmai Napok - konferencia

Gortva Péter építész, energetikus szakmérnök előadást tartott a Zehnder által szervezett szakmai konferencián, a lakások szellőztetéséről, penészesedéséről.

Előadását részletesebben az alábbi anyagban olvashatjátok!

 
 
 
 
 
 

 

2017 augusztus - Szép Házak - Hagyományőrző és kortárs

A Szép Házak magazin 2017/4 számában jelent meg cikk az é z s é által tervezett és kivitelezett monoszlói ház képeivel és leírásával.  

Néhány kép a házról ITT !

 

 

2017 június - a mi Otthonunk - Körbenapozott nyugalom a Csepel-szigeten

A mi Otthonunk magazin 2017 júniusi számában jelent meg cikk az é z s é által tervezett és kivitelezett csepeli családi ház képeivel és leírásával.  

A teljes cikket ITT olvashatjátok.

 

      

2017 június - Gerendaházak magazin - Tauplitzi meseház

A Gerendaházak magazin 2017 június-júliusi számában megjelent egy cikk az é z s é által tervezett tauplitzi gerendaház képeivel és leírásával. 

A teljes cikket  ITT olvashatjátok.

 

         

2016 augusztus - Szép Házak magazin - szakcikk

A Szép Házak 2016/4. számában megjelent a FALAZATVÁLASZTÁSRÓL  szóló szakcikkünk!

      

2016 május 20-22 - Építő Show

Az első virtuális építőipari kiállítás, az Építő Show felkérte Tóth Zsolt-ot, hogy álljon rendelkezésre az Építő Show részére szakmai tanácsadással. Tóth Zsolt kiselőadást tartott a különböző falazatokról és válaszolt a virtuális látogatók kérdéseire. 

      

A felvételt A YouTube-on ITT láthatjátok, a PowerPoint előadást ITT tölthetitek le

2016 május 20. Prefa Fémlemezfedés az építészetben

Kiemelt szakmai különdíj

Az é z s é elnyerte a PREFA Fémlemezfedés az építészetben pályázaton a Kiemelt szakmai különdíjat a Sukorói családi házzal!

      

 

2016 április - Az Év Tetője pályázat Építész Vándordíj

Az é z s é által tervezett sukorói családi ház elnyerte az émsz (Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége) által meghírdetett Év Tetője 2015 pályázaton az Aranyceruza Vándordíjat.

    

A vándordíjakat az egyes szekciók nívódíjas pályázói vihetik haza egy évre, az Aranyceruzát a legjobb tervezői oklevelet elnyerő tervező kapja. A díj talapzatán minden évben feltüntetésre kerül a nívódíjas pályázó neve. Az é z s é Stúdió Kft. 4.-ként került fel a táblára Dr. Kakasy László és Dobszay Gergely, az Odooprojekt és a Bánátai és Hartvig Építéiroda után.

2016 március 10. - Lánchíd rádió - Kalauz

A Lánchíd rádióban Tóth Barbarának adott interview-t Tóth Zsolt

Téma volt az energiahatékony tervezés, építés. Zsolt elmagyarázta, hogy minden típusú házból lehet A+ -os házat kialakítani, de az egyszerűbb formák előnyosebbek. A többletköltségek elsősorban a kivitelezésnél jelentkeznek, de a rezsiköltség természetesen ilyen házaknál sokkal alacsonyabb. Vastagabb hőszigeteléssel és megfelelő falazattal a hőtároló tömeg növelhető, továbbá ilyen típusú házaknál szinte elengedhetetlen a hővisszanyerős szellőzetető.

Az egész interview-t hallgasd ITT, Zsolt az 1:30 perctől kezdve hallható!

 

2016 január 19. - TV2 - Tények este

Tóth Zsolt  ill. Csaba :-) nyiltakozott a TV2-nek,

hogy a CSOK módosítás miatt várhatóan megnövekszik az új családi házak építése iránt érdeklődők száma, de egyben az ÁFA-csökkentés valószínűleg árnövekedést von maga után a kivitelezési szektorban. A Tények a telek árak emelkedéséről is beszámolt ebben az adásban.

Nézd az adást a 24. perctől kezdve!

 

 

2016 január - Creaton Tetőcserép pályázat III. helyezés

Az é z s é által terveztt csepeli családi ház III. helyezést ért el a Creaton tetőcserép pályázaton.

    

További képeket a Creaton partyról az alábbi oldalon láthattok: Build Communication Kft., az elkészült ház terveit és fotóit referenciáink között találhatjátok ITT.

2015 december - a mi Otthonunk - központban a kályha

A mi Otthonunk magazinban megjelent egy cikk az é z s é által tervezett Törökbálinti ház képeivel és leírásával.

 

Központban a kályha

"Mindig a kályhától kell kiindulni.” – tartja a mondás. Vendéglátóink otthonára különösen igaz e megállapítás, hiszen házuk gyakorlatilag a kályha köré épült."

A teljes cikkre kattints IDE.

 

 

 

2015 augusztus - DUNA TV - Balatoni Nyár

Nem csak a mi Otthonunk magazin, hanem a Duna TV is felfigyelt az energiahatékony családi házainkra és a Balaton Nyár reggel magazinjában bemuttata a Sukorói házat.

 

This text will be replaced

 

Önfenntartó ház, öko ház, aktív ház...

A sukorói ház nem csak a külsejével aratott nagy sikert a médiában, hanem mint energiahetékony ház, öko-ház ill. mint aktív-ház is megállja a helyét.

Nem csak gépészeti megoldásokkal, hanem a természetes építőanyagok használatával, a környezetbarát kialakítással és természetesen az energiafelhasználást csökkentő ill. akár energiát termelő megoldásaival lopta be magát a TV-nézők szívébe.

2015 július - a mi Otthonunk - zöld házas cikk

A mi Otthonunk magazinban megjelent egy cikk az é z s é által tervezett Sukorói ház képeivel és leírásával.

 

KOMMUNIKÁCIÓ ház és környezet között

"Vendéglátónk hosszú ideig várt, amíg egy régi vágyát megvalósíthatta, és ifjúkori emlékeinek színhelyén olyan házat építtetett fel, amely minden igényének megfelel: tiszta levegő és nyugodt környezet. Gyönyörű panoráma várja itt az érkezőt, ugyanakkor sportszeretetének is hódolhat."

A teljes cikkre kattints IDE.

 

2015 május - LIFE.hu - aktív házas cikk

Az internetes magazin life.hu vezető tervezőnket, Gortva Pétert kérdezte az aktív házakról 

Rövid összefoglalót itt találhattok, de aki az egész cikket el szeretné olvasni, az a LIFE.hu oldalán találhatja meg.

 ... egy aktívház a környezettudatos gondolkodásmód és minimális energiafogyasztás mellett nagy hangsúlyt helyez a kényelemre is. Az épület úgy van kialakítva, hogy önműködően reagál a külső-belső hő- és fényviszonyokra. Kihasználja a természetes fény adottságait, a hőmérsékletet automatikusan szabályozza, és a friss levegő utánpótlásáról folyamatosan gondoskodik. Az aktív házak továbbá pluszenergiát termelnek, amelynek visszatáplálása pluszbevételt hoz...

 

2014 május - Betonkontechnológia a kivitelezés tükrében - konferencia

Tóth Zsolt előadást tartott a beton és más építőanyagot hőtárolási rényezőiről

 

A Duna Dráva Cement Kft. és a Beton Technológiai Centrum Kft. 2014. május 21.-én egy közös betonkonferenciát szervezett Vácot, melyre meghívták cégvezetőnket, Tóth Zsoltot, hogy tartson előadást.

Eladása a beton és más építőanyagok hőtárolásáról szólt, részletesebben az alábbi előadásban találtok információt, hogy a családi ház építésénél mely szekezetfeléítéseket javasoljuk.

 

  

2014 február - Szakértőnk az esti híradóban

Borzák Balarám Béla a 2014. február 18.-i Tv2-es híradóban
A Tv2 felkérte szakértőnket, Borzák Balarám Bélát, hogy nyilatkozzon arról, hogy egy veszprémi panel házról a szél hogyan szakíthatta le a szigetelés egy részét. Szakértőnk felhívta a figyelmet a hibás kivitelezésre, a ragasztás nem volt megfelelő, és ezért tudott a szél belekapni a hőszigetelő táblákba. Borzák Balarám Béla megjegyezte, hogy sajnos ez a szigetelés rögzítés igen elterjedt, de egyáltalán nem szabályos. A további táblák leesésének veszélye miatt a fennmaradt szigetelést is le kelllett bontani.

Nyomtatott sajtó

A Magyar Építéstechnika 2016/04-es számában bemutatták az Év Tetője díjazottakat
Itt is szerepel az é z s é által tervezett sukorói ház, mint az Energiahatékony Épületburok szekció győztese és egyben az Aranyceruza Vándordíj birtokosa legalább 1 évig ITT olvashatjátok.

 

 

 

 

 

 

 

  a mi Otthonunk 2015 decemberi-2016 januári számában megjelent tervezési munkánk
Törökbálinti házunk jelent meg a mi Otthonunk magazinban! A magazin cikkjét "Központban a kályha" ITT olvashatjátok.

 

 

 

 

 

 

 

  a mi Otthonunk 2015 július-augusztusi számában megjelent tervezési munkánk
Egy igazán jól sikerült házunk jelent meg a mi Otthonunk magazinban! A magazin egész nyáron kapható, sok más érdekes cikket is találtok benne, az általunk tervezett "zöld" sukorói házas cikket a 48-53 oldalon találhatjátok ill. ITT is elolvashatjátok.

 

 

 

 

 

Szép Házak 2013/1. számában megjelent kivitelezési munkánk
Nagy büszkeségünkre, megjelent az egyik általunk kivitelezett ház a Szép Házak magazinban! A Szép Házak 2013/1. számában, amely február 8-án jelent meg az újságárusoknál, cikk jelent meg egy kivitelezési munkánkról Villa - Feketén-fehéren címmel.

Átrium magazin 2011 nyár
A negyedévente megjelenő építészeti magazin bemutatja azt a budai családi házat, amit mi építettünk 2009-ben. A kívülről zárt és elegáns, belülről barátságos és praktikus épületet a lakók azóta belakták és nagyon szeretik.

 

Debreceni Disputa, 2010. február

Tóth Zsolt ügyvezető a nap vendége a Gazdasági Rádióban

Ez igen, meghallgatom!!

Tóth Zsolt a TV2 Napló című műsorában is szerepelt pár szó erejéig. A szereplés nem nevezhető túl szakmainak, de akit ennek ellenére érdekel Zsolt építészeti giccsről alkotott véleménye, az itt megtalálja a videót.

Előadások, amiket mi tartottunk

Pollack EXPO 2011

2011. február 24., Pécs, Expo Center

I. Alternatívenergia Konferencia

2010. február 26., Sopron, Nyugat-magyarországi Egyetem

Passzívházak és Energiahatékony épületek konferencia

2009. február 5., Budapest, Francia Intézet

Kiállítások, ahol bemutatkoztunk

Pollack EXPO 2011

2011. február 24-25., Pécs, Expo Center

III. ZéróCO2 konferencia

Francia Intézet, 2009. november 18.

I. Alpok-Adria Passzívház konferencia

2009. szeptember 4-5., Pécs

Szemináriumok, amiket mi szerveztünk

2010-ben és 2011-ben is rendeztünk szemináriumot kifejezetten építkezés előtt álló embereknek. Az egész napos oktatásra külsős előadókat is meghívtunk, hogy velük együtt ötleteket és megoldási javaslatokat adjunk családi házak átgondolt terveztetéséhez, építtetéséhez. Összesen már több, mint 150 laikus járta ki az é z sé iskoláját és a visszajelzések alapján hasznosnak bizonyult az oktatás, az ügyfeleink között vannak jópáran, akik a szeminárium nyomán tették le a voksot mellettünk.

2011-es szeminárium programja

2010-es szeminárium programja

"Most épület fel a házam" videó

This text will be replaced

Szakértői tevékenység

Az ingatlanmagazin.com-on az Energiahatékony tervezés témakör szakértője Tóth Zsolt.

Rajzverseny óvodásoknak

"Az én környezettudatos házam..." ezzel a címmel már kétszer is rendeztünk rajzversenyt óvodásoknak, hiszünk ugyanis abban, hogy a tudatformálást a legkisebbeknél érdemes igazán elkezdeni! A versenyekre gyönyörű rajzok érkeztek (összesen több, mint 500 db!) és sikerült komoly szponzorokat találnunk, így a legjobbak díjazása sem maradt el.

A rajzokat érdemes megnézni, fel vannak töltve ide a honlapra is!

 

 

vissza a rólunk menüpontba


:: weblapkészítés ::

 Copyright © é z s é 2016 Felhasználási feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat

é z s é +36 1 275 41 23 1112 Budapest Budaörsi út 165. 3. emelet 3.