Beszámoló a Pollack Expóról

Milyen élményekkel tértünk haza Pécsről?

2011. március 8.

Nem mintha a kiállítások átlagos menete derogálna nekünk, csak azt fedeztük most fel, hogy valami kevésbé szokványos csalogatóval lenne érdemes előrukkolnunk ahhoz, hogy a stand előtt téblábolók felfigyeljenek az é z s é-re.

Mivel is lehet aktivizálásra bírni a látogatókat?

A falszerkezet kalkulátorral! Így ugyanis fél perc alatt megismerhet az érdeklődő egy olyan eszközt, amilyet más honlapokon nem nagyon talál meg, a helyszínen viszont belekóstol, onnantól kezdve pedig bármikor megtalálja a neten. Többféle falazat U-értékét, anyagárát, munkadíját és a teherhordó szerkezet léghanggátlását lehet vele összehasonlítani. Te ismered már a falszerkezet kalkulátort?

A gumicukor az érdeklődők lehengerléséhez kellett, nincs ebben semmi szégyellnivaló. Belőlük egyébként nem volt hiány, színvonalas és jól beharangozott eseményként könyveltük el a Pollack EXPO-t, ahová pécsi tanáraink hívtak minket. Szintén nekik köszönhetően kaptunk meghívást a Magyar Mérnöki Kamara által megrendezett zártkörű vitafórumra, ahol első kézből értesülhettünk az épületenergetikai rendelet korszerűsítésének terveiről (összhangban a 31/2010/EK direktívával) és javaslatainkkal talán még a végleges verziót is befolyásolni tudjuk. Erről is be fogunk számolni, ami mindenki számára érdekes lehet az például az, hogy az egyes szerkezetek U-értékére vonatkozó követelmények hogyan fognak szigorodni.

Előadás

Zsolt kb 300 ember előtt tartott előadást, a többségében építészhallgatókból álló közönség értékelte a személyes hangnemben tartott bemutatkozást, úgyhogy úgy érezzük, hogy a szakmai kiállításon való megjelenésünkkel lépéseket tettünk annak irányába, hogy az é z s é a jövőben szerepet vállaljon az építészek oktatásában és szorosabbra fűzze a kapcsolatot az egész építész szakmával.

Az alábbi 2 részből álló videót mobillal készítettük...jövőre viszünk operatőrt is!