Az én környezettudatos házam

Rajzpályázat ovisoknak

2010. május 3.

Rajz...mese...újabb rajz

Rajzpályázatot szervezünk ovisoknak "Az én környezettudatos házam" címmel. A pályázat 3 ütemből fog állni. Első körben a gyerekek rajzolnak egy nekik tetsző házat mindenféle külső irányítás nélkül. Ezek után következik az, hogy az óvónők a foglalkozások alatt / a szülők otthon/ a testvérek a hátsó ülésen mesélnek a gyerekeknek a környezettudatos ház legfőbb ismérveiről, pl:

  • égtájak megismertetése;
  • sok ablak ott, ahonnan legerősebben süt a napocska;
  • napkollektor a tetőn, ami felmelegíti a fürdéshez szükséges vizet;
  • nagyon vastag hőszigetelés, hogy ne szökjön ki a hideg az épületből;
  • gépi szellőztetés, hogy mindig jó legyen a levegő és ne kelljen sokat fizetni a fűtéséért;
  • sőt lehet, hogy van olyan ház, amiben már nem is kell, hogy hagyományos kályhák legyenek? lásd: passzívház;
  • a palackok összetaposása a szelektív hulladékgyűjtés keretében stb

Végül, de nem utolsósorban pedig a gyerekek újból rajzolnak egy házat, amiben remélhetőleg már megjelennek valamilyen szinten a környezettudatosság jegyei. Úgy tapasztaljuk, hogy ezen technológiák sokszor még a felnőttek fejében sincsenek benne, de abban biztosak vagyunk, hogy ha valakiknél, akkor a gyerekeknél érdemes elkezdeni a tájékoztatást, hiszen bár közhely, a jövő tényleg az övék és ők még nyitottak mindenféle újdonságra is.

Első három helyezett + a leglelkesebb óvoda

A nevezés ingyenes, az első három helyezett pedig MULUNGU fakockás építőjátékot fog nyerni a MULUNGU jóvoltából. Az ő alkotásaikat itt a honlapunkon is bemutatjuk. A versenyt akkor tudjuk kiértékelni és a győzteseket jutalmazni, hogyha lesz legalább 10 résztvevő. Ezenkívül be szeretnénk mutatni a honlapunkon azt az óvodát, amelyik az összes odajáró gyerekhez viszonyítva a legtöbb igényesen kidolgozott rajzot adja be (egy spontán és egy környezettudatos ház minden pályázó óvodás gyerek részéről), nem titkolva azt az elképzelésünket sem, hogy a győztes óvodával szívesen együttműködnénk később is. A Mint a TV-ben játszóház is felkarolta a kezdeményezésünket, úgyhogy nekik köszönhetően a győztes óvoda sem fog díjazatlanul maradni.

Fontos információk!!!
technika szabadon választott
rajzlap mérete A4
értékelés szempontjai

30% szépség, 70 % kidolgozottság

beérkezési határidő* 2010. május 25.
eredményhirdetés 2010. május 27-től
azonosítás név nélkül, óvodai jel alapján(pl zöld szék)+ melyik oviból
 az érvényes pályázat 2 rajzból áll...ilyen volt, ilyen lett, lásd feljebb a kiírásban

* vagy postán az é z s é kft irodájába: 1125 Budapest, György Aladár utca 35-39.

B épület 111. térkép

személyesen ugyanitt hétköznap 9 és 17 óra között;

a (XI, XII, I., II. kerületi) óvodákhoz ki tudunk menni személyesen is, hogy elhozzuk a rajzokat, ha azt előre jelzik nekünk e-mailben (ezsekft@gmail.com), vagy telefonon a 06 30 393 46 26 számon.

Gondolat ébresztőnek egy kis segítség: Mitől lesz környezettudatos a házunk? Várjuk a hozzászólásokat és még annál is inkább az ifjú titánok alkotásait!

Nézd meg a rajzokat, és szavazd meg a legjobbat!